Menu-Menu Sedap Di Secret Recipe | SITI.YANG.MENAIP

Menu-Menu Sedap Di Secret Recipe

/
38 Comments
December 16, 2020

MENU-MENU SEDAP DI SECRET RECIPE

Aku suka makan di Secret Recipe. Bukanlah high end dan fancy restaurant semua orang pun dah selalu pergi makan disana. Rasanya kami satu family kalau diajak makan di Secret Recipe tak akan tolak. Walaupun MamiZ tak suka hidangan western sangat tapi usually kalau ke Secret Recipe dia akan setuju. Aku pun selalu pergi makan seorang diri (forever alone) dan it is not a big deal. Kek-kek di Secret Recipe semua pun kita sudah maklum sedap tak payah nak ceritalah. Makanan-makanan pun sedap. Dalam entry ini aku akan kongsikan gambar-gambar saja. Banyak lagi tapi entahlah disimpan dalam folder mana. As time goes by.. aku akan tambah gambar-gambar berkaitan Secret Recipe dalam entry ini. Nak kumpul semua dalam satu entry. 


Kadang-kadang lepak Secret Recipe tak ada reason atau ocassion pun. Terasa nak makan western tapi clueless mana nak pergi memang terus suggest Secret Recipe. Dah tahu memang sedap. Kadang-kadang tekak rasa nak makan dessert manis-manis pun terus terlintas Secret Recipe. Ada satu Secret Recipe dekat dengan rumah itulah jadinya selalu sangat pergi. Aku suka pasta dan fish and chips di Secret Recipe. Kalau nak hidangan light memang aku pilih fish and chips. Kalau lapar sangat memang pasta. Harga normal standard berbaloi jugalah aku rasa. Sama juga dengan restaurants franchise yang lain. Usually di Secret Recipe tak hectic sangat suasana cool tenang sesuai nak layan perasaan. Hahaha.. Siapa suka makan di Secret Recipe ? Kita geng..

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

38 comments:

  1. kita suka tomyam dia.. sedap... jarang makan western kalau kat SR sebab selalu order tomyam or mee kari or sometime laksa... heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe terbalik la kita. CT kureng yang tomyam2 tu tapi nanti bolehlah nak cuba sebab tak pernah cuba.

      Delete
  2. bila berdiri depan secret recepi ni selalu dok pikir makanannya yang mahal, last-last tak jadi masuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul juga tu tapi bagi saya portion dia besar. kadang2 kedai biasa mahai tapi adui portion kecik..

      Delete
  3. bangga kita, ex-SR nih, hiks. tapi mmg tak dpt dinafikan tomyam dia mmg sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe itula ramai kata tomyam sedap tapi akak kurang
      gemar tomyam.. tak order sangat..

      Delete
  4. menduga nafsu tengok gambar2 ni...sedapppppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe sendiri yang upload ni pun rasa tergoda..
      lama dah tak pi SR ni hehe..

      Delete
  5. Makanan kat SR semua sedap :). Suka pergi sana bila teringin sangat nak makan kek je. Hihi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. kadang rasa tingin sangat kek SR.. kena
      pegi juga beli.. sbb dah tahu rasa n sedap tu..

      Delete
  6. Bole cuba ni nanti..biasa sy order tomyam ja hehehe p sana sini tomyam jgk yg biasa sy order

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti nak kena order tomyam pula la.. ramai kata sedap..
      kurang gemar tu yang tak pernah order tu..

      Delete
  7. My fav food at secret recipe ; chicken bbq with rice and salad. My kids love the pasta so much. Especially yang carbonara tuh. Air asam boi dia pun sedap sangat. Nowadays kami grabfood kan ajer. Rasa nya tetap sedap! hehehe...anyway, set bento dia pun akak layan juga. Sedap tau! kalau belum pernah cuba...sila la cuba ya. InshaALLAH..tak menyesal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah nanti cuba.. selalu memang mee kari dan pasta saja..
      kadang2 amek set chicken grilled. senang skrng ada Grab hehe..

      Delete
  8. sesekali makan kat SR memang sedap menu2nya pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. sesekali saja pergi makan pun
      bukan selalu.. tapi sedap2 semuanya.

      Delete
  9. Ala ngences tgk menu sr. Mama pula gal makan sc sebab fresh dan sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe menu2 depa sedap kan.. sesekali ada
      occassion boleh pergi makan celebrate apa2..

      Delete
  10. CP punya favourite kalau ke SR ni Pan Grilled Dory with Lobster Sauce :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ituuu tak pernah cuba.. boleh masuk list..
      saya balik2 dok order mee kari hahah..

      Delete
  11. Pergi SR niat nak makan western je..tapi last mesti ambil juga kek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe itu bonus.. kalau time lapar sangat selalunya
      memang akan ambil kek sekali..

      Delete
  12. ramai yg suggest tomyam, boleh try ni..selalu beli kek dia je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulakan.. ramai kata tomyam best. saya tak ingat saya penah cuba ke tak.. tapi sebab bukan peminat tomyam jadi nnt mesti fkir banyak kali nak try..

      Delete
  13. Sesekali je boleh makan di Secret Recipe. Harga dia boleh tahan expensive juga kan. Tapi tak dinafikan makanan dia sedap sedap. Kek tu dah sah sah lah sedap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup sesekali saja jangan hari2 jenuhla jugak.. makan benda macam ni selalu pun tak sedap sebab tekak melayu ni sesekali ja tingin benda2 ni..

      Delete
  14. suka gak, tapi lebih suka kek dia..menu lain tak berapa kena dengan tekak ni huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hewhew.. kalau gitu setiala dengan kek nya hehe..

      Delete
  15. Selalu beli kek je sebab sedap dan makan jarang. Tapi bila tenguk gambar Ct up makanan western dia nampak sedap....emmm lain kali nak rasa lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe cubala nanti kak.. sedap2 sebenarnya makanan2 kat
      SR ni. kira quality tu dijaga..

      Delete
  16. Samalah akak pun. Teringin nak makan western je gi SR. Dah tau rasa cmane so tak payah wonder sebab ke tidak. Harga pun bolehla tahan. Mi kari tu sedap. And then cake semua tu pun yummy

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sebab kita dah tahu rasa dia macam mana dan
      tak kan kecewa bayar mahai2.. hehe..

      Delete
  17. SR ni nice.
    lamb shank nyer best.
    laksa nyer. da le mangkuk besar!
    puas. kek nyer memang sedap la kan.
    tempat nyer pun selesa kan, siti.
    berborak dgn geng, tak sedar da lebih 2-3 jam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha aaa ah saya pun suka ke SR kalau nak sembang2..
      portion besar bayar mahai pun berbaloi. adoii rasa tingin..

      Delete
  18. sebenarnya tk pernah makan sr pernah take away je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kira pernah makan jugala tu SR nye food =)

      Delete
  19. my fav is vietnam beef noodle... kalu mkn sini order yg tu jelah dgn air lemon boh asam boi ntah apa namanya hahahah... kek semua suka kec brownies hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kek SR semua sedap kan ikut pilihan masing2.. oo vietnam beef noodles tak pernah cuba lagi. saya ni selalu ended up dengan pilihan menu yang sama je..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.