Senarai Tempat Makan Sedap Di Perak | SITI.YANG.MENAIP

Senarai Tempat Makan Sedap Di Perak

/
56 Comments
September 23, 2018
SENARAI TEMPAT MAKAN SEDAP DI PERAK : IPOH, SERI ISKANDAR DAN KUALA KANGSAR. Ini adalah entry senarai kompilasi senarai tempat makan yang sedap sekitar Ipoh dan Seri Iskandar. Ada makanan tempatan, nasi campur masakan panas-panas, western food, dimsum, makanan arab dan banyak lagi. Insyallah makanan di tempat-tempat yang disenaraikan dalam entry ini adalah sedap belaka. Aku dah pergi makan sendiri yang mana sedap aku recommend. Tapi kalau korang pergi tak kena dengan tekak jangan marah aku pula ya.. Selera masing-masing tak sama. Aku sertakan juga link terus ke Google Maps senang korang nak cari lokasi. Senarai akan dikemaskini dari masa ke semasa.

SERI ISKANDAR

Mastergrill Family Western Seri Iskandar

Double A Steamboat & Grill Seri Iskandar

Che'gu Cafe Restaurant & Catering

D Sepit Biru Shell Out Seri Iskandar

IPOH

Nasi Arab Mecca Towers Meru


SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

56 comments:

  1. next time melawat my sister kt sana, i have to try these places. thank youu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup you have to hehe.. banyak je kedai best2 kat area sana =)

      Delete
  2. tgk gambar pun dah tahu sdap..:)

    ReplyDelete
  3. Food i loveeeee food 😁

    ReplyDelete
  4. Nampak sedap. Gambar pun cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti cakap sedap prasan hehe tapi memang sedap =P

      Delete
  5. Kalau ke perak bolehlah rujuk blog CT ni.. Senang sikit cari tempat makan yang best2.. hehe

    ReplyDelete
  6. ipoh. ari tu aida singgah nasi ganja.
    bungkus aje siti.
    penuh kedai nyer!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhe nasi ganja nasi kandar memang gitula dimana2. brator memanjang =D

      Delete
  7. makkk sedapnyaaa steamboat! lama dah x pegi tempat2 mcm ni. asyik pizza and mcdonald pun bosan.

    Live Life to the Fullest!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kalo selalu pizza n mcdonalds memang akan bosan jemu. kena kelainan sesekali baru nyumms..

      Delete
  8. wahhh semua tak pernah pergi lagi.selalu stress fikir mana nak makan dengan family padahal macam banyak je lagi tempat tak pernah pergi ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi normal gitu. sebenarnya banyak je yang sedap2 tapi kita ni pening nak plih. tapi okay je mana2 kedai. first time cuba biasala cem tatau nak order apa..

      Delete
  9. Tahun depan kita plan nak turun Ipoh. Boleh jadikan rujukan ni untuk makan sedap-sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe akak ade lagi nak tambah dalam list. xdan nak edit lagi hehe..

      Delete
  10. Shellout tu nampak menggoda.

    ReplyDelete
  11. Amboi menarik tengok menu2 dia..tergoda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. kot2 tersampai belah sana. bolehla pi cari makan =D

      Delete
  12. Kalau pergi sana nanti bolehlah singgah dan cuba. Nampak sedap pulak

    ReplyDelete
  13. Ya Allah sedapnya nampak makanan dia..tapi jauhnya nak pergi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mana tau kot2 tersampai ke sana kan =P

      Delete
  14. Jarang sangat pergi ke Negeri Perak.
    Dulu time belajar, selalu la singgah Lumut & Pangkor.

    ReplyDelete
  15. Menarik... Lama dah tak jenjalan ke area Manjung dan Ipoh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe boleh plan kesana lepas ni jalan2 cari makan =D

      Delete
  16. Siti, banyak betul makanan sedap memang syurga makanan..
    LZ bookmarked dulu mana tahu bebila sesat ke Ipoh boleh singgah makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe betol2. banyak sebenarnya choices yang menarik disana. ini pun banyak lagi tak explore. kalo tak berjela2 lagi list hehe..

      Delete
  17. tak sangka the gate cafe kuala kangsar masuk dalam list. port favourite makan malam kalau aku balik kampung. belah malam takde restoran makan malam yg menarik. kalau siang tu banyak gak la kedai sedap-sedap. kalau malam, boleh kata selalu makan sini if tak masak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan The Gate Cafe makanan banyak pilihan dan sedap. besar portion jadi harga tu berbaloi =D

      Delete
  18. sedap sungguh semua tuu...heeeee

    ReplyDelete
  19. boleh suggest kat suami nie sbb dia nak ke perak minggu dpn..

    ReplyDelete
  20. Banyaknyaaa tempat makan yang best. Nani jenis kalau berjalan ke tempat orang, wajib try makanan yang famous dekat situ. Heheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. opcoz Nani !! wajib gituuuu hehehe baru best kan =D

      Delete
  21. tq sharing siti.nanti ada area sana boleh try tempat yg siti share ni.

    ReplyDelete
  22. foods dekat gate cafe tu menggoda... blk ipoh nnt nak g la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe Gate Cafe tu makanan dia best2. ada satu lagi kedai cemtu yang CT cuba di Kuala Kangsar tapi kureng berkenan. so takmau masukkan dalam list =P

      Delete
  23. Jalan-jalan Perak nanti boleh singgah tempat2 ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bileee tu akak tu nak maaaai tu bilaaa !! haha..

      Delete
  24. Banyak menu dia..tengok pun sedappp

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak menu best banyak pilihan nak cuba =D

      Delete
  25. Sha bookmark dulu.. menarik tempat tempatnya..

    ReplyDelete
  26. sik baik dah mkn kalu xmesti terliur😆

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe nasib baik.. kalo tak kena mai utara lagi jjcm =P

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.