Nestle Aiskrim Durian Musang King | SITI.YANG.MENAIP

Nestle Aiskrim Durian Musang King

/
72 Comments
August 30, 2020

MamiZ yang teringin sangat nak cuba sebab dia tertengok iklan kat Facebook. Gigih cari dan akhirnya jumpa di Jaya Grocer. Satu pint berharga RM25.00. Aku ni hantu durian tapi bila dah jadi ice cream tak adalah minat sangat. Warna kuning mengancam menggoda kuning keemasan gitu.. Sedap tu memang sedap terasa nikmat durian bila makan. Bagi aku sama saja rasa yang Musang King ni dengan ice cream durian jenama lain yang harganya lebih murah. Tak ada beza pun rasa Musang King tuuu.. Menyesal ke beli ? Eh tidak sama sekali. Aku menghargai makanan dan apa pun aku tak rasa rugi. Kalau ada extra budget why not beli dan makan kongsi ramai-ramai. Mungkin kalau korang makan rasa exclusive.. Sebenarnya aku terkilan sikit dengan apa yang aku dapat setelah bayar harga yang mahal. Expectation aku sangat tinggi. When you pay more mesti you akan expect more juga. Nak suarakan pendapat pengguna saja.

Ada orang kata aiskrim durian terbaik adalah dari Inside Scoop..
Benarkah ??

Tapi dah beli tu layan jelah..
Best bila makan dengan roti.

Nyumms..


You may also like

72 comments:

  1. Betul itu saya macam tidak reti beza kalau makan durian. Memang lagi suka makan durian segar daripada makan aiskrim durian.
    Apapun tidak kempunan sebab sudah rasa aiskrim Musang King.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau durian segar pun ada juga rasa beza2 ikut jenis dan harga hehe.. tapi bagi saya kalau eskrim ni semua sama je rasa. hehe..

      Delete
  2. Wah menariknya! Nak kena pergi beli ni

    ReplyDelete
  3. Aritu cari tapi tak jumpa.
    Ni Siti dah bagi review gini, tak jadilah akak nak mencari lagi 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha alaa jangan gitu. pegi cuba juga mana tahuuu kena dengan selera. saya rasa sedap cuma kecewa sbb harapan tinggi =P

      Delete
  4. uish ni kalau mak saya nampak ni confirm suka ~
    betul tu saya pun kaler kuning ni

    ReplyDelete
  5. menggoda ni..kna cr jgk ni..:)

    ReplyDelete
  6. Tak jumpa lg yg ni...musang king durian yg premium, sepatutnya lebih umphh aiskrim ni ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyaa sebab tu macam kuciwa sikit.. sedap tu yes..

      Delete
  7. SEDAPNYA TU MESTI DICUBA RASA

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mesti dicuba.. nanti Kak PI boleh cuba =)

      Delete
  8. sy beli kat giant aritu rm20..
    sedap jgk laa.. boleh layan.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap tu sedap.. mmg sedap rasa durian penuh nikmat..
      cuma rasa sama cam eskrim durian yg lain..

      Delete
  9. oh, kiranya ni musang king tipulah ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. dakk depa tak tipu.. hehe..
      cuma rasa sama je macam durian lain..

      Delete
  10. saya makan durian..tapi segala bende yang diproses berasakan durian saya tak makan, macam askem durian, gula gula perisa durian semua saya tak boleh telan..hahah pelik sket

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada orang memang gitu.. mcm saya suka jagong tp kalau da process tak minat sangat.

      Delete
  11. mungkin kena beli aiskrim durian inside scoop..tiberr haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhhh perisa lain sis da cuba tapi durian Inside Scoop belum pernah. baikk !! lepas ni akan ku cuba..

      Delete
  12. dah beli dah cuma cover dia lain sikit.tapi sedapp

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kisahhh cover macam mane..
      tetap eskrim duriann..

      Delete
  13. Mrs. A ada beli perisa durian jugak tapi bukan musang king jenama asian delight rasa durian pure shedapppp hehehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi xpee janji eskrim durian semua pun nikmaaat =D

      Delete
  14. Harga dia boleh tahan ya..musang king mmg mahal

    ReplyDelete
  15. Suka makan yang fresh nyer, tapia kalo buat tempoyak kawe makan jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sama la.. poyak n bubur derian..
      makan jugak sama lajuuu macam yang fresh hehe..

      Delete
  16. Dua2 belum cuba. Yang fresh dan ice cream.

    ReplyDelete
    Replies
    1. durian fresh tak makan ya ? hehe xpe xpe..

      Delete
  17. mahal jugak tu. Tapi kalau rasa biasa je, air krim rm7 pun sedap kot..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. itula harga dia tu sadis sikit.. huhu..
      tapi dah beli makan jelaaa..

      Delete
  18. Selera kita sama. kalau durian suka makan buah durian fresh. Bila buat jadi perisa tu dia rasa xbest sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. hewhew yess !! memang xleh lawan yang freshh punyaa..

      Delete
  19. CP pun hantu durian tapi kalau ais krim durian CP kurang minat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya biasa2 juga tapi kalau ada tu makan je tak tolak hehe..

      Delete
  20. sedap tu tapi tengok harga tu, lagi suka cari aiskrim lain..hehe ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh xpe ikut selera masing-masing..
      harga memang mencekik..

      Delete
  21. Macam sedap ni..kena pi beli ni

    ReplyDelete
  22. kalo yana makan duyan da lama yana carik eskem nie hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha.. itula tu. kalola ttiba hang jadi pemakan durian..
      peeeergh itu adalah berita tergempar..

      Delete
  23. Wow harga boleh tahan ni kalau suami tengok mesti teringin ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe okla dapat satu pint dengar harga tu.. kalau
      peminat tegar apa salahnya beli dan rasa..

      Delete
  24. tgk harga tu fikir byk kli nk beli ke tak.hehe. tapi kalau sedap & berbaloi dya patut cuba ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe betul.. sebab selalunya kalau berbaloi tak kisah nak spend duit beli. so expectation tu tinggi benar hehe..

      Delete
  25. Replies
    1. kalau mmg peminat durian boleh je beli dan cuba.. dia kecewa bab harga sebab mahal sangat jaa hehe..

      Delete
  26. Ala menggoda benar post Siti ni. Macam mana ksarie nak mula diet ni huhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha apa itu diet kak ?? lupaaakan segalanya..
      tapi untuk kesihatan kenala utamakan diet oookay..

      Delete
  27. Tak pernah makan aiskrim durian. Nak kena try jugak ni. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe sila sila.. sila dapatkan di kedai
      berdekatan andaa ya =)

      Delete
  28. Serius ke dia guna durian musang king k buat aiskrim tu hihihiii.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau yang dia tulis kat ingredients tu ada la tulis musang king hehe.. 6% saja dari keseluruhan hahaha..

      Delete
  29. sayang la kalau rasa dia sama je dengan harga biasa. Kalau kita pun kecewa kak siti

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes.. that part paling kuciwa.. sedap je rasanya..
      akak expect more sbb harga high end..

      Delete
  30. nampak macam sedap tapi sy kurang minat durian hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. warna dia kuning menggoda..
      rasa sedap.. cubala =)

      Delete
  31. Of coz, walaupun bukan musang king, fresh durian tetap lebih sedap drpd eskrim durian.😜

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe benar !! xleh lawan tandingan durian sebenar..

      Delete
  32. belum try...sebab nampak mcm overprice....dan xde la mnat sangat durian....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kalo tak minat sangat beli yang mur mur je..
      memang overprice heheh..

      Delete
  33. Faham perasaan tu.. Bila bayar mahal, expectation kita akan jadi tinggi..
    Tak pernah rasa lagi.. Tak terjumpa pula kat sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itula tu.. rasa wise sedap tapi i expected more. itu saja..

      Delete
  34. nampak sedap..tpi kalau dah dibandingkan dgn icecream lgi murh, maknannya elok beli yg murh jela..haahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee kalau eskrim murah ada rasa flacky sikit..
      yang ni smooth creamy.. cuma rasa macam sama je..

      Delete
  35. Baru try 2 hari lepas. Boleh tahan jugalah rasa dia..not oversweet.

    ReplyDelete
  36. dah try aiskrim musang king nestle ni. untuk akak sedap. kena dengan tekak. 3 hari setel. duk ulang makan. hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.