I Cannot Please Everyone | SITI.YANG.MENAIP

I Cannot Please Everyone

/
78 Comments
January 15, 2019

Ketahuilah bahawa aku dah cuba yang terbaik. Tapi ada batas ada lelahnya.
Aku tak mampu penuhi segalanya.

I am sorry. I cannot please everyone.

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

78 comments:

  1. Sangat setuju dg CT... ni pasal blog ke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi pasal kehidupan PLM. biasalah kadang2 emosi =P

      Delete
  2. kita manusia biasa..cukuplah kita tau dah dah buat yang kita mampu dan tak berniat menyakiti sesiapa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 dah usaha da tapi masih lagiii tak cukup.. tak tahula nak apa sebenarnya =(

      Delete
  3. Be yourself the way you are. Please me that way.
    I'm already to have friend like you <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. i am indeed. but the fact jadi diri sendiri pun dipertikaikan hahaha.. macam mana tu ? kalo pura2 lagi kena label hehe.. u cant never puaskan hati orang..

      Delete
  4. awat ni siti? bt selamat tahun baru.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergolakan emosi remaja. ahaha remaja ke lagi haha..

      Delete
  5. Letih oi kalau nak puaskan hati semua orang.. Better make sure hati sendiri okay..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila kita kesahkan hati sendiri katanya x amek berat pulak !! ada jeela benda x kena menyampahnya haha..

      Delete
  6. Tak apa.. mmg Kita Tak boleh nak puaskan hati semua org. Biar laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi terfikir-fikir.. itula x boleh nak lupa n buat tatau T.T

      Delete
  7. xpa.. teruskan usaha.. jgn pernah berputus asa..

    ReplyDelete
  8. kadang2 kita kene fikirkan diri kita sendiri lebih dulu sebelum pikirkan org lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi sampai satu tahap memang nak buat donooo jur.. lantaklah =D

      Delete
  9. do whatever u love and afford.. take a break when tired, continue once feel better.. ๐Ÿ˜˜

    ReplyDelete
    Replies
    1. sure. thats what im trying to do. hihi.. thank you =)

      Delete
  10. Setuju dengan penyataan di atas. Walaupun kita buat perkara yang baik, tetap ada orang yang tak suka. Apa yang penting kita tahu bahawa apa yang kita buat tu tidak salah. Kita tak dapat nak puaskan hati semua orang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. nak apa sebenarnya ? itu x kena ini x kena. hahaha serabut betul.

      Delete
  11. ya, betul..jgn stress ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. serabut da ni kak kena hadap orang2 cemni haih !!

      Delete
  12. Replies
    1. nak ignore tapi dok legar2 dalam kepala.. serabut =/

      Delete
  13. hai , akak datang ziarah CT

    ReplyDelete
    Replies
    1. haai kak.. terima kasih. btw CT xleh bukak la blog akak..
      bila bukak blog kluar error.. idk why..

      Delete
  14. Replies
    1. yup insyallah. memang berusaha untuk bersabar ni =')

      Delete
  15. Exactly SYM.. Letih bila kita terus berusaha membuat sesuatu perkara yang takde hasil.. Itu kerja sia-sia.. Fikirkan yang terbaik untuk diri sendiri sebelum cuba memenuhi kehendak orang lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah buat dah apa yang diminta n habis baik da buat. tapi entahla nak question macam2 juga. i opt untuk berdiam diri.. i guess silent treatment is the best =)

      Delete
  16. Kita hidup bermasyarakat terpaksalah hadapi pelbagai kerenah manusia. Nak buat macamana perangai manusia tidak ada yang sama. Apa pun bertabah lah dengan ragam manusia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali dua bralah xpe banyak kali meluat jadinya. masing2 da dewasa tapi rasa macam budak2 sek lagi hehe.. terima jelaa dikelilingi mereka ini huhu..

      Delete
  17. Jangan hiraukan apa orang nak kata tauuu CT, orang ini akan tetap berkata dan mengata. Janji kita dah buat sehabis baik dan masih beri peluang.. Moga dipermudahkan urusan CT ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg xnak hirau sebab rasa tak berbaloi layan.. tapi kadang2 tu muncul dalam kepala balik. geram rasa.. hahaha adoi..!!

      Delete
  18. Relax. Abaikan aje mereka yang berkata-kata tu. Semoga dipermudahkan urusan Siti ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang dah abaikan.. cuma rasa terkilan. penat nak ikut apa orang nak =/

      Delete
  19. kadang kita dah cuba yang terbaik , tapi mata orang lain ada ja benda yg tak kena

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul.. da buat habis baik dah. suka hati diorang la lepas ni.. masing2 da dewasa bukan kanak2 lagi. redha jelaa..

      Delete
  20. NAK PUASKAN DIRI SENDIRI PUN XMAMPU APA LAGI NK BUAT ORG LAIN

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa ni betul. diri sendiri pun susah nak rasa puas kan.. kalut kita nk senangkan hati orang lepas tu kena teruk2 balik. no moore next time..!!

      Delete
  21. nak puaskan diri sendiri pun susah. cemanalah nk puaskan hati org lain ๐Ÿ˜… bahagiakan diri sendiri jelah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes..!! kita nye kepentingan dan hati should come first..!!

      Delete
  22. ada masanya lebih baik menjaga hati sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik.. memang da ignore dan bagitahu juga ill stop nak mencuba kalau tak dihargai. sooo kita bye bye saja =D

      Delete
  23. kita sememangnya tak akan mampu untuk puaskan hati semua orang..bermacam ragam itulah manusia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. samala macam diorang pun x mampu nak penuhi permintaan kita. tapi diorang lupaa part tu.. fikir diorang je betul hahaha tu masalahnya =P

      Delete
  24. Life is a roller coaster. Memang sampai bila-bila kita tak akan dapat nak puaskan hati semua orang. Buat baik berpada-pada. Kadang kala kena dahulukan diri sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes buat baik berpada2.. no more next time kalo berdepan spesis macam ni..

      Delete
  25. normal tu babe.. just keep in mind LIFE GOES ON!

    ReplyDelete
  26. Betul dan setuju sangat-sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. sesekali xpe. selalu mluat la jugak =P

      Delete
  27. me too!
    sedaya nyer jer lah.
    semampu yg ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul. lebih2 buat tak hargai jugak. so dah la tu..

      Delete
  28. I can relate. Yang penting banyakkan bersabar. We know ourselves.

    ReplyDelete
  29. Don't worry Kak Siti. We all have that same feeling. This year kita cuba untuk fokus and prioritise diri sendiri dulu before others. Moga 2019 will be a good year for all of us! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you Pojie. sure !! we have to think of ourselves dulu. aamin. may 2019 lebih ceria success and blessed =)

      Delete
  30. be strong and be happy always ya Siti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah. itu apa yang akan dibuat lepas ni =)

      Delete
  31. betul..setuju..kita pun ada had limit utk layan karenah orang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak.. pada pada dan ada limit. endless drama kita takyah layan da..

      Delete
  32. sungguh...memang tak mampu walau kita cuba tapi tetap ada yang tak puashati..the best is REDHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul redha. dan slowly jauhkan diri dari circle manusia begitu. jenis x menghargai jadi sia2 je buat baik pun.

      Delete
  33. jaga hati sendiri sudah dan parents

    ReplyDelete
  34. hidup kita, acuan kita...tarik yg positif sahaja...

    ReplyDelete
  35. Let it be... nak ikut, tanak sudah.. gittew ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. gituuu kan.. kalo macam2 kita ignore ja. tak larat nak layan..

      Delete
  36. Saya pun ada masalah sama wak tapi kalau dulu time muda memang problem ni mesti menghantui hari2 saya sebab otak automatik fikir je. Tapi dah tua ni saya pegang ayat satu ni je, "Allah lagi penting, kenapa nak please orang tapi Allah saya tak kisahkan pun". Terus skrg tak kisahla orang suka saya atau tak..itu tak penting. Allah keutamaan hidup saya bukan manusia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang serabut kepala kalau fikir.. so kita ambil jalan mudah dengan abaikan saja melainkan urusan yang penting. ken prektis untuk make sure diri kita dulu difikirkan dalam situasi tertentu..

      Delete
  37. Samalah.. kita tak mampu nak puaskan hati ramai orang walaupun kita berusaha untuk cuba puaskan. Pasti akan ada juga hati yang tersinggung. Jadinya buatlah semampu yang boleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba nak elak yang tersinggung tu. tapi kadang2 tak dihargai. lain pula jadinya.
      skrang ni CT nak utamakan diri sendiri dulu. kita kena buat yang terbaik untuk diri kita sendiri baru orang lain =D

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.