Aiskrim Unicorn Unicornetto Dari Wall's | SITI.YANG.MENAIP

Aiskrim Unicorn Unicornetto Dari Wall's

/
112 Comments
January 31, 2019
Wall's Ice Cream Unicornetto Unicorn

WALL'S ICE CREAM UNICORNETTO BERTEMAKAN UNICORN. Bagi peminat ais krim bolehlah dapatkan ais krim terbaru dari Wall's iaitu Unicornetto yang bertemakan Unicorn dimana-mana kedai serbaneka dengan harga RM3.20 saja. Tengok rupa macam rasa Wall's Rainbow Pop tapi tidak. Katanya berperisa 'Cotton Candy' dan 'Marshmallow' tapi ditekak aku rasa macam flavour Strawberry yang kuat. I like the Strawberry Jam yang ada ditengah-tengah ais krim. It is delicious. Well sedap itu subjective. Mungkin pada orang lain biasa-biasa saja. Cone pun warna merah. Ramai yang viral dah cuba ais krim Wall's Unicornetto yang baru. Aku pun dah cuba sekali !! Kena dengan selera aku dan sedap jugalah. Somewhere in the middle between sedap sangat dan biasa saja. Haaa.. Fikir sendiri. Last two weeks aku cuba tapi sebenarnya masa tu tak tahu menahu rupanya ice cream ini tengah viral. Tergoda dengan packaging sebenarnya biasalah girls kan.. Pantang nampak benda-benda comel. Unicorn pula tu.. Singgah Petronas saja jenguk peti ice cream tengah hari tekak kering nampak macam menarik terus beli. Korang cubalah kalau terjumpa nanti. Happy eating !! 


You may also like

112 comments:

  1. cari gak tp xjumpa lagi..hehe

    ReplyDelete
  2. berwarna-warni, bukan setakat budak-budak, mak budak pun tergoda ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha betol2.. kami pun excited kemain masa makan =P

      Delete
  3. belum try lagi ni. tp packaging and rupa tu tempting sangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. packaging is everything !! hehe penggoda utama =D

      Delete
  4. Banyak gila orang update IG stories pasal ice cream ni. Mampu tengok sahaja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula tu viral da.. tapi time makan ni xde tau pun pasal viral ice cream ni..

      Delete
  5. Selalu nampak aiskrim ni tapi tak beli sebab rasa macam beli aiskrim paddlepop for RM3.20 hahaha
    But maybe I should give it a try :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. i tot pun memula rasa macam paddlepop hihi tapi x.. unik jugak rasa dia but CT rasa more to strobery ngeh3.. not a fan la eskrim stroberi tp this one i kasi lulus =D

      Delete
  6. Viral sungguh nak nak dekat instagram setakat ni tak jumpa lagi lagi satu tak berapa minat manis manis hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ice cream standard rasa lah kan memang manis =)

      Delete
  7. Nampak menarik. Tapi tulah takut manis sangat. But I'm so curious. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. i bought it pun sebab curious packaging comey. hihi belila rasa sesekali jew manis ngeh2..

      Delete
  8. Nani pulak rasa aiskrim ni biasa biasa aje. Hahah! Dekat Twitter ramai yang cakap sedap kemain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak kata sedap kemain tu x sampaila kot. just normal sedap =D

      Delete
  9. my fav :) suka sbb rasa dia sedap hee. compare dgn yg before this. rainbow kot. yg tu tak boleh masuk sbb rasa dia cm hee tahlah.

    Ika datang singgah sini. https://ikashoid.blogspot.com/2019/01/book-review-kacau-by-ariff-adly.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. rainbow paddle pop sedap hihi.. okaylah yang ni buat nak rasa. but the strobery jem yang kat tengah2 tu sedap =D

      Delete
  10. baru juga try semalam ... tetiba nampak aiskrim cantik terus tergoda nak cuba. kat sini beli RM3.00 ... rasa aiskrim ni sedap di tekak mrs pip.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa kaaaan sebab packaging lawa tergoda nak beli. betul.. rasanya sedap saja okay okay gitu nak makan kan =)

      Delete
  11. Uish uish kena cuba ni. Sebulan dah tak makan aiskrim. Uhuk uhuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi sebulan ? okay inilah masanya boleh makan eskrim =D

      Delete
  12. macam mana nak cuba eat clean kalau ada banyak food yang dah la menarik mata memandang, sedap pula tuh di tekak. Haish:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi hari2 eat clean.. 1 hari cheat day oookayla tu kan ngeh2..
      pegila cari eskrim ni nanti ngidam tatau =P

      Delete
  13. sini rm3 hahaha tapi tak kena tekak. manis nauuuπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi sesekali xpe.. eskrim x manis x sedap laa =P

      Delete
  14. Aiskrim tak pernah subjektif pada saya,semua spesis perisa bagi saya sedap! Hahaha >_<

    ReplyDelete
  15. Nice blog post. Please visit to my blog Simakpedia

    ReplyDelete
  16. ya Allah...siti ni kejammmmm..kena cari ke ape malam ni???

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha gitu nampak gayanya. pi cari lekaih tau limited time je ni =D

      Delete
  17. kalau dah namanya ais krim, semua pon sodap kann:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. benar..!! kasila eskrim ape pun semua sedap =D

      Delete
  18. Cornetto sedap dimakan bersama yang tersayang ewah!

    ReplyDelete
  19. wahh! so colourful. macam sedap. nak gi beli lah hari ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap okay je rasa dia. hehe colourful tu tarikan tu =D

      Delete
  20. wah so colourful. rasa nak beli skrg je. bab ada strawberry jam tu yg kak ana suka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jem tu sedap.. macam jelly2 sikit tapi ngam dengan rasa eskrim =)

      Delete
  21. lawa kan aiskrim nii. not bad jugak rasa dia kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah rasa dia biasa je takdela outstanding sangat. tapi sedap =)

      Delete
  22. tak pernah makan lagi. susah nak jumpa aiskrim unicorn ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. try cari kat Petronas yang besar2 sikit =P

      Delete
  23. Dap nye...

    http://paanhealersblog.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap =)

      ps : cuba bukak link tu tapi keluar security error..

      Delete
  24. Hahaha if anak aku jumpa ni, sedap tu tolak tepi, yg cfrm, unicorn2 ni cfrm dia beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. heehe sebenarnya masa beli pun sebab tertarik dengan unicorn tu. time tu rasa tu macam ooh pe janji nak beli. taapi sebenarnya sedapla jugak =)

      Delete
  25. ala tengah no sugar challenge. simpan dulu niat makan aiskrim ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi CT pun sama tapi terbabas dua tiga kali.. tak tahan godaan =P

      Delete
  26. Alalala merata cari.. susah nak jumpa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ritu jumpa kat Petronas. cer cari kat Petronas yang besar2 sikit.
      semalam jalan2 kat 99Speedmart tu xde pun. huurm..

      Delete
  27. Eskrem ni la yang viral tu erk...alahai...kesian adik Amirah tu..biasa la kanak- kanak akan teruja..ramai update pasal eskrem ni..akak nak cari la..nak cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa CT beli tatau pun tngh viral. saja tngk packaging lawa. baru tengok video adik tu aduhai.. dia kanak2 kot dia menghargai plus susah nk jumpa eskrim tu. tu dia excited kan.. nanti akak carila. sedap jugak just nice rasa dia =)

      Delete
  28. sedapnya eskem.....tapi minggu ni dah banyak kali pulak makan eskem...layan anak-anak cuti

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi xpe xpe kita bawak pi minggu depan =P

      Delete
  29. Alolo comelnya aiskrim ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel sangat..!! dala kaler pastel gitu =D

      Delete
  30. Huhuhu manalah nak cari ni, tak jumpa pulak lagi unicorn eskrem ni...nak kena cari juga ni ...

    ReplyDelete
  31. kita cari kt kedai berdekatan rumah semua tade. sedihlahh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi itu tandanya kena luaskan kwasan pencarian =P

      Delete
  32. Ala.. tak jumpa pun tadi.. kalau tak boleh cuba juga.. nampak sangat menarik warnanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi tertarik sebab warna kan ? tapi rasanya sedap je.. xpe kak nanti jumpa terus beli =D

      Delete
  33. Masa viral pon xde makan gak..ok.baru nak cari lepas nmpk post ni..hahaha... Shantikkksnyeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi shantek kan ? ok ok cari k sampai dapat..

      Delete
  34. ada namapk hari tu tapi x tergerak hati laa pulak nk angkat 1 ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi lepas ni nampak je.. gerak kan hati anda =D

      Delete
  35. Sejak viral, susah betul nak dapat unicornetto ni. Adeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa itula.. rasa da makin viral ni dasyat nak cari. kena pi kedai besar2 sikit kot.

      Delete
  36. dah viral ni jadi teringin laa pulak..nanti kalau terjumpa wajib beli ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe cari kat Petronas. selalu cornetto memang banyak situ =D

      Delete
  37. Nak kena gi selongkaq peti ais 7-11 nihh πŸ˜†

    ReplyDelete
  38. Aduhai...aiskrim🍦🍦

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe sedap ni hari panas2 makan sekerim =D

      Delete
  39. Comel sangat aiskrim inii 😍😍

    ReplyDelete
  40. Menarik betul lah unicorn ni. Huuuu. Tak sempat merasa lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti jumpa kat kedai beli tau.. rasanya not bad la sedap juga =)

      Delete
  41. okkk, kena try gak ni hahahahaa. tp macam payah nak jumpe

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrng tngh viral tu kemain payah nak jumpa..
      nanti cer tengok kat Petronas =D

      Delete
  42. Haha anak Kak Feni cakap ni ais krim orang perempuan. Dia taknak beli dan makan. ampun selamat duit ummi dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi selamat duit ummi kaan.. iyela eskrim bentuk kaler comel2 gini tamo la dia makan. cone pun warna merah hehe =P

      Delete
  43. Tak jumpa lagi aiskrim ni..sedihla..

    ReplyDelete
  44. colorful mesti sedap ni..hehe

    ReplyDelete
  45. Cari juga tapi sekarang dah habis stok la pula

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrang tengah in sangat kot.. viral. ritu pun sekali je jumpa =D

      Delete
  46. dah beli tp tak kena dgn tekak kite ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. itula ikut orang juga. kena cari flavor lain =)

      Delete
  47. tak jumpa lagi tau walaupun dekat peti dah ade gambar eskrim nie.. frust betui..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti laju da tu orang lain beli. hehe xpe. teruskan pencarian =D

      Delete
  48. dah cuba tp tak kena dgn selera kite, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe normal tu. ada orang suka ada tak suka =D

      Delete
  49. Makan yang adik punya... Dia cakap tak sedap Tapi saya rasa sedap sangat 😻😻😻😻

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ikut taste masing2 kan. cheq rasa sedap jugak =D

      Delete
  50. orang cakap rasa macam ais krim paddle pop. bila jumpa terus beli, tapi sedap gak lah dari paddle pop tuh. rasa masam2 sikit. alamak pukul 1.30 pagi cakap pasal aiskrim terus rasa lapar

    ReplyDelete
    Replies
    1. colour dia macam paddle pop tu kan tapi rasa xdela macam paddle pop sangat. sedap juga but manis tu normal la manis eskrim kan hehe..

      Delete
  51. Kak tak jumpa lagi ais krim.ni alahai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe ada lagi rasanya skrng ni. kena cari kat Petronas kot..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.