Hidangan Sedap Di Restoran De Pauh Garden Permatang Pauh | SITI.YANG.MENAIP

Hidangan Sedap Di Restoran De Pauh Garden Permatang Pauh

/
52 Comments
January 23, 2019
HIDANGAN MAKANAN SEDAP DI RESTORAN DE PAUH GARDEN PERMATANG PAUH. Restoran De Pauh memang antara port favourite untuk orang-orang Penang melepak makan-makan. Sama ada dengan ahli keluarga atau kawan-kawan, De Pauh sentiasa menjadi pilihan. Selain daripada makanan-makanan tempatan viral yang selalu dikongsikan di Pulau Pinang, makanan-makanan di Restoran De Pauh pun sedap-sedap belaka. Kami sekeluarga memang suka ke De Pauh, tak kira untuk makan tengah hari atau makan malam. Kadang-kadang, birthday celebration pun kami pergi makan-makan di De Pauh. Selama aku jadi pelanggan di Restoran De Pauh, tak pernah lagi kecewa dengan makanan-makanan yang dihidangkan. Aku suka pergi waktu malam, lebih sejuk dan meriah. Pilihan makanan-makanan juga lebih banyak. Menu-menu di De Pauh ikut masa yang ditetapkan tapi jangan risau, semua yang sedap-sedap ada sepanjang masa.

MENU-MENU SEDAP DI RESTORAN DE PAUH GARDEN

Gambar Pilihan Makanan Sedap Di Restoran De Pauh Garden Permatang Pauh Pulau Pinang
Gambar Pilihan Makanan Sedap Di Restoran De Pauh Garden Permatang Pauh Pulau Pinang
Gambar Pilihan Makanan Sedap Di Restoran De Pauh Garden Permatang Pauh Pulau Pinang
Gambar Pilihan Makanan Sedap Di Restoran De Pauh Garden Permatang Pauh Pulau Pinang

Setiap kali pergi mesti rasa nak cuba menu yang berlainan, sangat banyak pilihan. Tapi kadang-kadang akan pilih favourite menu juga. Pilihan aku adalah - Set Nasi Ikan Bawal, Set Nasi Ayam Kampung, Mee Udang, Ikan Bakar, Ikan Masak Pedas, Sotong Goreng Tepung dan Satay. Hidangan-hidangan western juga ada dan portion besar dan mengenyangkan. Kalau teringin nak makan makanan western, aku akan order Lamb Chop atau Burger. Bertingkat-tingkat !! Kalau bulan Ramadhan, memang kena tempah lebih awal untuk berbuka, tak boleh walk-in. Ramai sangat pelanggan.

Makan Sedap di Restoran De Pauh Garden Permatang Pauh

Mee Udang Sedap di Restorang De Pauh Garden Permatang Pauh

Makan Sedap di Restoran De Pauh Garden Permatang Pauh

Hidangan Nasi Goreng Sedap di Restoran De Pauh Garden

Makan Sedap di Restoran De Pauh Garden Permatang Pauh

Makan Sedap di Restoran De Pauh Garden Permatang Pauh
Set Nasi Ayam Kampung.

Makan Sedap di Restoran De Pauh Garden Permatang Pauh

Makan Sedap di Restoran De Pauh Garden Permatang Pauh

Makan Sedap di Restoran De Pauh Garden Permatang Pauh

Makan Sedap di Restoran De Pauh Garden Permatang Pauh

Satay Sedap di Seberang Jaya di De Pauh Garden

Satay Sedap di Seberang Jaya di De Pauh Garden

Satay Sedap di Seberang Jaya di De Pauh Garden

Makan Sedap di Restoran De Pauh Garden Permatang Pauh

Makan Sedap di Restoran De Pauh Garden Permatang Pauh

Makan Sedap di Restoran De Pauh Garden Permatang Pauh

Makan Sedap di Restoran De Pauh Garden Permatang Pauh

Makan Sedap di Restoran De Pauh Garden Permatang Pauh

Makan Sedap di Restoran De Pauh Garden Permatang Pauh


Selalu sangat pergi makan disana, banyak dah gambar yang aku ambil. Itu tandanya memang puas hati dan sedap sebab repeat banyak kali. Tak adalah jauh sangat dari kawasan rumah aku. Kalau ada kawan-kawan yang minta suggestion nak makan dimana yang sedap di kawasan Seberang Jaya, memang aku akan suggest Restoran De Pauh Garden. Tak semua yang datang ke Penang rajin nak masuk ke bahagian pulau semata-mata untuk makan. Di seberang pun ada banyak pilihan makanan-makanan yang sedap. Kita sendiri tahu memang sedap, eloklah suggest kepada orang lain juga untuk dicuba. Lokasi pun tak susah nak pergi, tepi main road saja. Tempat makan yang selesa dan luas, kawasan parking yang luas disediakan jadi jangan risau berhimpit-himpit. Surau sangat selesa dan mesra pelanggan. Boleh datang makan dengan rasa senang hati. Happy eating !!

SITI YANG MENAIP


You may also like

52 comments:

  1. Pernh juga mkn sini masa tu outstation..mcm2 menu ada..lpr plak tgk gmbr2 ni smua

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam2 menu untuk dipilih kan.. rambang mata dan anak tekak hehe..

      Delete
  2. siti knapa kejam sgt ni..haha

    ReplyDelete
  3. aduh duh duh..menggoda tau dak?haha

    ReplyDelete
  4. semua sedap tp hahaha jrg makan sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT selalu jugak pergi. walaupun rumah da jauh tapi pegi jugak =D

      Delete
  5. Banyak gambar CT ambil tu tandanya makanan tu sedappkan.. Samalah kita, husniey suka ambil gambar makanan.. Lagi lagi kalau yang kedai kita tahu menunya sedap sedap belaka.. 😍 😍

    Terliur sate tu. Favourite sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulaa dok selalu pergi ambil gambar. simpan lama dah hahaha.. memang sedap2. kalo mai Penang, maila makan sini.

      Delete
  6. Rasa macam pernah dengar nama restaurant ni masa zaman belajar di UiTM PP dulu..penang semua makanan sedap²

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe a ah tepi UITM tu je. selalu ramai gak students pi lepak De Pauh =D

      Delete
  7. Pergh!! pepagi dah ternampak menu-menu yang menggoda tekak.. Jenuh telan air liur.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mari kita sama2 telan ailio.. CT pun lama da x pegi sana hehe..

      Delete
  8. Perghhhh udang galah dia besar gabak...meletup tekak ahkak tau tenguk...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. uuish kak bahaya tu hehe.. kena mai Penang tu ubatnya =D

      Delete
  9. ya ampunnnnn naper menggoda sgt nih, dhla menu dia nampak sedap sgt... banyak laktu, cara presentation tu yg bt org nampak sedap

    harga pun kira olrite je... dh mkn pun trs rasa lapar nengok semua tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes harga dia okay je dengan portion dan apa yang kita akan dapat. hehe marila lepak sini hehe makanan sedap2 =D

      Delete
  10. Meriah gila menu dia. Bolehlah bawa kita datang sini kalau kita pergi Penang. #eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe awak tu tah bilenya nak datang. marila datang boleh bawa makan sini =)

      Delete
  11. dok godek2..laa kat Penang rupanyaa...tapi mana tau bila singgah rumah adik ipar kat Penang boleh la singgah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kat Penang. hehe.. marila singgah makan. eeh macam kedai kite pulak hahaha..

      Delete
  12. bukan setakat orang penang je suka makan sini. orang kulim pun suka makan sini. kalau aku, malam pun suka, makan tengah hari pun suka. aku suka sambal2 kat restoran di pauh garden ni kalau time makan tengah hari. suasana pun best untuk melepak lama2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe aaa Kulim pun dah dekat dah so takde jauh sangat kan. lepak any time pun best sebab kedai best. hehe..

      Delete
  13. alamak jauh la pula. hahahahaha... kenapa kita x makan dekat siniiiii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha dah kita tido kat pulau.. rugi masa kalo singgah. kena mai lagi leee nampaknya gitu Amy =D

      Delete
  14. Memang banyak betul menu dia. Jauh pulak kt sana, klu dkat boleh g cuba ni. Hehehe

    ReplyDelete
  15. Tudia menu sangat menggugat iman

    ReplyDelete
  16. Kambingggggg..sedapnyaaaaa 😋

    Ok lepas ni tau dah nak tanya sapa kalo jjcm kat penang 😁

    ReplyDelete
  17. Memang nampak sedap dan menyelerakan menu2 tu. Nanti ke penang boleh bawa family makan2 dekat sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. kalo ke Penang pi singgah kedai ni makan2. sedap sedap semua =D

      Delete
  18. singgah pagi2 blog ct ni bt lapaq haha

    ReplyDelete
  19. Jauh nun di Permatang Pauh, kalau dekat pasti LZ terjah..
    Bila baca post SYM perut kenyang terus lapar.. Banyak betul menu sedap-sedap..
    Huhuhu menduga iman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha nak buat guano kite dok area sini. ngeh2.. kadang2 tu selalu dapat soalan tempat2 yang kawan2 suruh suggest area seberang. selain Penang pulau. mana tau nanti terlajak kesini kan =D

      Delete
  20. Lahaiii...ingatkan pecel lele tu sotong bakar tadi...MasyaAllah mata ni dah teruk sangat dah...kahkah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha macam jauh bezaaaaaa je pecel lele dengan sotong !! Sally.. Sally..

      Delete
  21. terbaek menu kat sini :)

    ReplyDelete
  22. tgk gmbr je dah tau sedap. kalau terjah sendiri lg sedap kot hahaha

    ReplyDelete
  23. my mom suka set bawal diaa... tak pernah tukar menu lain kalau ke sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe itu kalo lunch memang fevret. xpun ayam kampung.
      kalo dinner memang attack lauk2 lee dengan satay.. haih telan ailio pulak =D

      Delete
  24. Awat makanan yang sedap2 awak share ni semua jauh2? Why? Why?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha duduk mana tu ? meh jalan2 Penang ^^

      Delete
  25. Wahhh banyaknya makanan sedap² kat situ. Nanti bila kebetulan pergi sana boleh minta g makan kat situ ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo terlajak sini singahla. memang banyak choices sedap2 =D

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.