Beli Lagi Susu Binggrae Korea Perisa Pisang Melon Lychee & Peach Sedap Dari Shopee | SITI.YANG.MENAIP

Beli Lagi Susu Binggrae Korea Perisa Pisang Melon Lychee & Peach Sedap Dari Shopee

/
64 Comments
April 07, 2020
BELI SUSU PISANG BINGGRAE KOREA PERISA PISANG MELON LYCHEE & PEACH SEDAP DARI SHOPEE

Not sponsored !!



Aku ni memang tak ada kerja lain kalau scroll Shopee dan Lazada mesti cari makanan. Last week aku beli susu Binggrae dari Korea yang sedap ni hasil cuci mata di Shopee. Sebenarnya nak rasa flavour Lychee & Peach tu sebab belum pernah rasa. Alang-alang nak membeli.. kita beli sekali flavous lain. Jadi aku top up perisa pisang kegemaran ramai dan perisa favourite aku - Melon. Ada perisa strawberry juga tapi aku kurang gemar jadi tak beli. Masa scroll ada juga aku perasan ada flavour Coffee tapi banyak dah out of stock. Itu pun aku tak pernah rasa lagi. Nak juga beli walaupun tak minat minum kopi. Aku jumpa harga murah di Shopee dapatlah sekotak dalam RM3.00 lebih. During MCO ni normal kalau parcel sampai lambat tapi not bad tak sampai lima hari abang posmen dah hantar. 

Susu Binggrae Korea perisa Lychee & Peach ni boleh tahan sedap juga. Manis sikit dan flavour lychee lagi kuat dari peach. Aku tetap pilih Melon sebagai favourite flavour.

#StayAtHome
#KitaJagaKita







You may also like

64 comments:

  1. saya tak pernah rasa lagi. tapi susu ni banyak jugak muncul kat timeline... haiiihh lama2 terpengaruh jugak ni... hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi itula niat nyaaa tu nak mempengaruhi semua =P

      Delete
  2. Alahaiiiiii rindu banana milk..... eh melon sedap ek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi saya Melon paling sedap yang Banana second =)

      Delete
  3. Senang membeli hanya dengan klik2 ..barang sampai ke rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2.. saya dala rajin beli makanan je online.
      macam2 masuk cart =D

      Delete
  4. Sedap eh Siti.. teringin nak cuba tapi risau tak kena dengan selera.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau KakSha suka minum bersusu dun worry.. mesti okay punya.
      saya tak suka susu pun layannn ni..

      Delete
  5. suus pisang kore fav...tringat2 dlu kt korea ari2 minum..flavour lain not bad juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. ken.. kat sana hari2 beli hari2 rasa murah padahal kalo convert mahai jugak. hehe.. tapi tak kiree janji dapat minom..

      Delete
  6. Oh, saya pernah lihat produk susu ini di online shop. Tapi saya belum pernah membelinya.
    Saya akan memesannya setelah melihat produk ini diulas oleh anda.

    Nice info

    ReplyDelete
    Replies
    1. silala pesan di online shop secepat mungkin =D

      Delete
  7. yang perisa lychee dan peach tu tak pernah try lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa itu yang beli online tu sebab x penah cuba lagi..
      baru tengok terus beli =)

      Delete
  8. Teringin pula nak rasa. Memang macam-macam ada di Shopee. Macam nak buka akan di situ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepattt buka akaun Shopee dan melabur membeli hahaha..

      Delete
  9. sedap ke? nampk sedap je tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ikut yang saya dah tulis di title tu..
      sedapla rasanya =)

      Delete
  10. Haha bolehla kak feni pun cuba. Dok rumah hari2 dok scroll shopee lepastu terbeli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe bahaya Kak Feni kita dok scroll shopee
      rasa semua nak beli haha..

      Delete
  11. sememang nye siti bile xdpt keluar duk mengadap online shopping je.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha betul2. keje nak scroll macam2 masuk cart. lepas tu ada yang betul2 tengah salee semua murah. kemain sonok =D

      Delete
  12. Pernah juga dengar tentang susu pisang brand ni tapi tak pernah try lagi.

    ReplyDelete
  13. Nampak sedappp tuu rabia tak try beli lagi ni

    ReplyDelete
  14. Aish nak kena order jugak nih, nak order yang perisa melon ja sedozen! ๐Ÿ˜†

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe yang Melon paling sedap. beli banyak2 k buat stock hehe..

      Delete
  15. Pernah rasa sekali saja dekat familymart... ow.. kita cepat jugak la sampai pos tu kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa ah kat FamilyMart pun ada skrng ni. dulu kena cari kat Jusco or big grocery store saja. srkng senang jumpa.

      yup. service diorang laju.

      Delete
  16. macam susu pisang n susu melon jepun tu rupa dia ek..lupa pulak nama brand dia apa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang Japan punya tak pernah cuba lagi.. tapi rasa hampir sama la kot. negara pun jiran je hehek..

      Delete
  17. Replies
    1. kalau ikut tajuk yang saya da letak tu..
      sedap jawapannya..

      Delete
  18. Belum pernah cuba. Mesti cuba ni

    ReplyDelete
  19. Belum pernah rasa lagi.
    Sedap ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee da boleh cuba da orderr cepat hehe..
      kalau ikut tajuk yang saya da letak tu..
      sedap jawapannya..

      Delete
  20. Teringin nak rasa susu ni..lagi2 yang pisang tu.. ramai kata sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang pisang tu memang paling famous.. tapi tula ditekak rasa melon sedap lagi. cubalaa rasa dedua tu =)

      Delete
  21. Wahh! samalah Hana pun paling favourite perisa Melon! ngeee Yummy!! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyyy sep sikit !! memang Melon yang tersedap eheh..

      Delete
  22. Tak pernah tau kewujudan Susu Binggrae ni. Nanti boleh cuba beli. Budak-budak sure teruja nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kak.. budak2 mesti teruja sangatla benda2 macam ni
      kalo nak beli untuk anak buah kena make sure semua dapat sorang 1..

      Delete
  23. dapnyer, rindu korea, bagi link shopee tu pless, hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. buat lepas hilang rindu bolehla order..
      cari je Binggrae kat Shopee banyak kedai ada =)

      Delete
  24. Tak pernah rasa yg perisa lain...perisa pisang je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. you should try yang Melon pulak kak..
      sedapppp hehe..

      Delete
  25. Replies
    1. hihih dipersilaaakan.. sayaa suka saya suka =D

      Delete
  26. Wow, lain macam dia punya taste minuman tu. Semua nampak sedap dari oversea je ni, lepasni try buat video youtube..meletup kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe semua kat oversea sedap kan hahaha.. ala Youtube videoo tak berani la segan. tak reti nak cakap2 ni =D

      Delete
  27. Beli kat Shopee je? Mudah betul dah sekarang. Ok gak buat minum-minum time pkp ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaa a ah kat Shopee saja. senang dan cepat..
      orderlaaa buat stock..

      Delete
  28. Lom pernah cuba... Sat lagi nak oi shoopee๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†

    ReplyDelete
  29. Favourite saya banana and melon! Sedap sangat, teringin...
    Tapi sejujurnya kalau dapat yang dalam botol macam kat Korea tu fefeeling minum lagi syok daripada yang kotak ni XD tapi lepas la kalau teringin sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeh yang dalam botol tu ada pernah ternampak tapi tak ingat dimana. memang susah nak jumpa yang tu memang banyak dalam kotak. tapi sama je rasaaa dia hehe..

      Delete
  30. Wah produk Korea.. sedap x

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ikut tajuk yang saya da letak tu..
      sedap jawapannya..

      Delete
  31. I still love Banana the most. Second is Melon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi no surprise.. memang ramai yang suka Banana =)

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.