Pocky Stick Pelbagai Perisa | SITI.YANG.MENAIP

Pocky Stick Pelbagai Perisa

/
31 Comments
April 07, 2020

Musim perintah berkurung ni sempat juga aku grab beberapa jenis jajan di kedai. Buat stock celah gigi dikala bosan. Ada enam flavours Pocky Stick yang aku berjaya rembat. Sebenarnya ini adalah first time cuba chocolate stick brand Pocky ni sebelum hanya makan Pepero. Aku suka Pocky ni sebab harga Pocky lebih murah. Tiga flavours - Choco Banana, Green Tea dan Sakura aku beli dari Jaya Grocer dan each box berharga lebih kurang RM3.50. Yang tiga flavous lagi - Chocolate, Strawberry dan Cookies & Cream aku beli di 99 Speedmart dengan harga RM2.65 sekotak. Flavours yang dijual di 99 Speedmart adalah flavours yang senang dapat selalu nampak di kedai lain pun ada jual. Flavour lain sedikit rare jarang jumpa tapi sebenarnya ada saja dijual merata. Sakura adalah flavour limited edition. Pocky stick ada keluluhan Halal Thailand - antara label Halal yang diiktiraf dan sah jadi insyallah boleh dimakan tanpa rasa ragu.

Semua flavours diatas adalah sedap dan ralit makan sambil layan KDrama. Dari enam pilihan flavours diatas, tiga top flavours pilihan aku adalah - Cookies & Cream, Choc Banana dan Strawberry. Aku pun terkejut sebab Strawberry berada dalam pilihan top choices sebab aku jarang suka benda yang ada flavour Strawberry walaupun aku suka gila makan buah Strawberry. Itulah tekak manusia memang misteri

Aku scroll Shopee tengok ada banyak lagi flavours unik yang lain.
Gatai tangan dah ni..

#StayAtHome
#KitaJagaKita


You may also like

31 comments:

  1. Hadoi.. bahaya sungguh kalau sctoll shopee.. Tangan tu laju je nak membeli.. hehehe.. Tak pernah lagi cuba pocky nie.. macam best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang bahaya kak kalo scroll Shopee time cemni.. semua benda saya rasa nak beli. ada yang memang sale kaw kaw tu jadi lagi semangat.

      Delete
  2. Apa-apa perisa strawberi memang sedap.
    Waktu PKP ni saya takde sangat makan kudapan kecuali coklat dengan aiskrim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya saya tak minat sangat flavor stroberi tapi yang ini okayla jugak mild rasa manis dah sedap =)

      Delete
  3. Antara jajan favourite ni. Lama dah tak beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. ralit kalo makan. tau2 dah habis..

      Delete
  4. sedapp ni, best makan sambil tengok kdrama^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang. sambil tengok sambil ngunyah. ehe..

      Delete
  5. Hehe... klo makan sambil tonton tv, memang sedar², dah habis je makanan tu๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    ReplyDelete
  6. alaa cantiknyaa yang kotak sakura tu!!! acano niii...rasa nak beli pulakkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab adeee sakura kan kan !! hihi tu limited edition.
      kalo ada chance pegi cari bolehla cuba =)

      Delete
  7. Fav kite ni. Bila pkp ni sampai terlupa dah nak beli pocky

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheh sebab rumah dekat dengan 99Speedmart and usually ada jual situ tu terus amek.. boleh buat stock kunyah2..

      Delete
  8. Dah lama gila tak makan jajan ni. Langsung terasa nak beli bila baca post ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. beli jangan tak beli. ralit makan ni tau tau habis =D

      Delete
  9. Feveret jugak ni. Dulu time belajar wajib ada Pocky coklat sebab boleh mengunyah takyah pegang sambil menulis. Boleh bayang tak? Haha..tapi sakura flavour tu first time nampak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang Sakura tu limited edition punya. kebetulan jugak namapk tu terus amek tu hehe.. memang time kita study kena ada makanan2 seperti ini =D

      Delete
  10. Qis selalu beli kalau ada promosi kat mrt. Bila tak keluar rumah ni memang tak merasa la nak makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi xpe xpe kalo ada chance beli tu bolehla beli kan..

      Delete
  11. Beli juga utk budak budak... Pas tue kita ghase ler jugak๐Ÿ˜˜

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu sudah semestinya hahaha.. tumpang sekali =D

      Delete
  12. Perisa skura dgn Coco banana tu x penah Ras lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sakura tu limited edition.. kalo terjumpa Mama beli k..
      sedap =D

      Delete
  13. I love Pocky strawberry. *Reading this post while eating Pocky strawberry*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe wah wah dia ada Pocky Strawberry eyh..
      buat stock kunyah2 le tu..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.