Levain Boulangerie & Patisserie Macaron Di Beryl's Chocolate Cafe, Mitsui Outlet Park KLIA | SITI.YANG.MENAIP

Levain Boulangerie & Patisserie Macaron Di Beryl's Chocolate Cafe, Mitsui Outlet Park KLIA

/
49 Comments
December 01, 2020

Levain Boulangerie & Patisserie Macaron Di Beryl's Chocolate Cafe

Benda comel macam ni selalu catch my eyes hihihi.. Kalau ke Mitsui Outlet Park memang wajib aku beli Macarons dari Levain Boulangerie & Patisserie di Beryl's Chocolate Cafe. Cafe Levain Boulangerie & Patisserie terletak di Imbi, Kuala Lumpur - aku tak pernah pergi sana pun. Aku beli their macarons di Mitsui saja. I personally like their macarons dan harga pun affordable in between RM20.00 - RM50.00 ikut berapa biji kita nak standard harga macaron yang berkualiti. Kena highlight berkualiti sebab aku selalu terkena beli macarons mahal mencekik tapi rasa gula flavors semua sama. These ones are good !! Kalau nak lagi mewah boleh beli Laduree di Pavilion, tak payah pergi Paris dah. I've tasted Laduree di Sydney and those were good as well memang sedap tak boleh nak deny. Tapi Levain pun okay dan cukup nak satisfy craving benda-benda manis. Macarons bukan makanan yang kita nak makan sekali banyak jadi tak perlu beli banyak ketul. Selalunya aku ambil 6 biji saja. Kalau rasa baik hati nak kongsi dengan ramai orang, baru beli extra.

Ada banyak assorted flavors but my favourite ones are - Caramel, Triple Chocolate, Hazelnut Praline, Green Tea dan Earl Grey. Sedap !! Fillings yang pelbagai flavors yang buat sedap tak muak dan just nice melt dalam mulut. Isi padat and berbaloi bayar untuk menikmati kenikmatan dunia. Manis dah semestinya nama pun macarons kan.. Dessert jadi tak kan nak rasa tawar pula..


They are shoo cute !!


Mitsui Outlet Park dekat saja dengan rumah.. tapi PKP ni menghalang segalanya.
Apakan daya..

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

49 comments:

  1. rumah siti kat sepang ke., ooh dekat sangat tuuuh., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyaa Wak.. tidakla di Sepang tapi
      area2 situ la hehe..

      Delete
  2. Bila dah beli, syg pula nak makan..sebab comel sangat..Tapi berul ke nak buat macarons ni kena ikut cuaca???kalau cuaca mendung tak kan menjadi macarons tu..betul ke tu????

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe memang sayang tapi ngap je jangan fikir2 lagi..
      hehe tak tahula pula saya pandai makan je buat tak pernah..

      Delete
  3. Suka tengok macaron..comei² bulat² kalerful 😊

    ReplyDelete
  4. mesti sedap sgt macaron comel ni

    ReplyDelete
  5. Sedapnya. Alahai terus rasa craving nak makan macaron.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huahua.. apa lagi kak..
      kena pi cari lekaih nak satisfy craving tu..

      Delete
  6. Cantikkan macaroon. Pernah belajar buat macaroon tapi tak pernah buat di dapur sendiri. Suka tengok jew kecantikan macaroon, makan sekadar rasa sebab manis sangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe saya pandai makan je kak.. buat mmg tahu xkan jadi..
      nanti akak cubala buat dirumah pula hehe..

      Delete
  7. oh maiiii, sama la kita selalu fail kalau beli macaroon dekat random shop...hehehe...nak cuba yg ni...Laduree mmg worth it!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laduree memang cannot beat la.. one of the best in the world..
      memang wak.. da kena banyak kali dapat yang tak sedap..

      Delete
  8. Rasa macaroon ni biasa je for me. Tapi itulah, disebabkan kejadian dia yang shooo cute dengan warna warni tu, cepat je rasa nak membeli :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe for me its not the super duper best.. tapi
      sedap and tak mengecewakan seperti yang lain lain hewhew..

      Delete
  9. alahaiii teringin pula benda alah ni time2 camni

    ReplyDelete
  10. Pernah juga makan makarun tapi jenama ini belum pernah.
    Perisa kegemaran salted caramel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ituuu wajib kan.. memang the best rasanya..
      manis2 masin gituu itu yang sedap..

      Delete
  11. tak pernah singgah pun.. mesti terjah gelato gao gao tu.. takut terbeli yg manis tahap potong kaki. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah nama pun macarons mmg manis la..
      tapi bukan makan hari2.. hewhew..

      Delete
    2. baru makan di hotel prestige penang.. tak manis sangat2

      Delete
    3. hehe bagus yang rasa kurang manis tu..
      boleh makan selaluuu hehe..

      Delete
  12. Order pakai Foodpanda ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. eeh idok la kak.. FP tak msuk kawasan saya ni..
      ni time klau lajak ke Mitsui baru beli ni..

      Delete
  13. Anak kak feni suka sangat la ni. Benda manis-manis macam ni. Kadang risau jugak sebab dia kecik lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe takleh selalu kak.. bahaya. sesekali xpa..
      kena control jugak tu dari kecik kan..

      Delete
  14. Pernah try macarons sekali je, beli dekat Harrods KLCC tahun 2011. Masa tu macam tak reti apa, main makan je. Hahaha. Levain ni pula macam pernah google nak beli kek dulu, tahun 2012 macam tu juga lah kot.. tapi tak pergi pun. Tak sangka masih ada lagi ye. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe yang cafe dia di KL tu saya tak pasti. saya pun tahu
      macarons dia saja tu pun kat Mitsui hehe..

      Delete
  15. kakmim x penah lg mkn macaroon ni tau... takut manis 1.. pastu macaroon ni kalerful sbb tu jugak kot.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mmg manis takleh makan selalu.. kalo makan pun sikit2..

      Delete
  16. comelnya, mesti manis kan :)

    ReplyDelete
  17. Seumur hidup belum pernah makan macarons ni 😂

    ReplyDelete
  18. oh my..menariknya tengok rupa & warna2 dia tu. Tak pernah try. Takut nak beli sebab macaron ni mahai, akak rasa macam makanan org ada2 je..hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang mahai kak sebab nak buat pun rumit.
      tapi sesekali jaaa jangan selalu kering poket haha..

      Delete
  19. aaaa akak suka gila macarons, lagi2 kalo inti dia padan dengan kemanisan meringue dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pernah beli rasa gula semata.. tak ada beza..
      dahla mahai. inti biasa je.. nak yang sedap !!

      Delete
  20. dlu masa awal2 kuar macaron kt the harrods klcc..punya la mhl..skarang rmi dh home bakers and cafe jual ..cuma sedap or tk je

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa saya macam ingat juga kat Harrods tu.. tapi tak pernah
      cuba. bakers pun kena pilih sbb banyak saya serik..

      Delete
  21. Sedapnyaaa dulu rabia pernah beli dengan raja farah pelakon tu . dia dtg vfest dekat terengganu ni .

    ReplyDelete
    Replies
    1. wooo dia ada buat jugak ya.. kalau pandai buat
      memang sedapp rasanya..

      Delete
  22. macaron...manissss semanis warnanye..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe manisss sedap.. tapi cannot
      eat banyak2..

      Delete
  23. macaron..comel betul colorful..boleh ke Mitsui nanti, boleh try lah..hehe

    ReplyDelete
  24. Selalu singgah Beryl's sebelum ni tapi tak pernah cuba lagi macaroons dia.

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.