Vlog | Trip Geng Bulat 2020 Ke Aquaria KLCC | SITI.YANG.MENAIP

Vlog | Trip Geng Bulat 2020 Ke Aquaria KLCC

/
39 Comments
December 03, 2020
Vlog | Trip Geng Bulat 2020 Ke Aquaria KLCC


Last week dah kongsikan entry, ni video pula.
Banyak footages best especially bila lalu tunnel ikan pari dan ikan jerung.

Laptop dah tak boleh process video 4K jadi kena reduce ke 1080p itu pun slow. Laptop uzur bertahun dah berjasa.. Nak Macbook entah bila dapat beli. Ini video pertama aku edit menggunakan  application Splice. Menarik juga tapi sebab bukan seorang professional, banyak kena belajar sebab itu berterabur jadinya. Saja buat suka-suka sekadar kenangan.

Wow !!


You may also like

39 comments:

  1. Tak pernah pergi lagi sini..nanti Insya Allah nak baa anak-anak datang sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai sangat bawak anak2 jalan sini..
      habis PKP boleh terus terjah..

      Delete
  2. Antara tempat yg anak² kakmim suka pegi ni... penah sekali tu pergi pagi baliknya malam... terkejut tgk harga parking!!! hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. uuit betul2 enjoy time disana sampai seharian..
      memang ralit pun lepak sana.. yang dewasa pun excited..

      Delete
  3. Cantiknya video. Btw, please have a nice day. Love ya. <3

    ReplyDelete
  4. lama x pi kl.. lps ni nk pusing kl la.. support local tourism

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai KL hello2 la.. hehe..
      memang kita kena support our local tourism..

      Delete
  5. Tak pernah juga sampai sini. Anak2 ada sebut nak g sini insyaAllah nnti² nak bawak diaorang juga datang sini ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe nanti habis PKP blh bawa anak2 jalan sni..
      kasi hiburan sikit lama terperap dirumah..

      Delete
  6. x pernah sampai ke aquaria KLCC. Cuma sempat pi yg di Langkawi tu je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe nanti plan yang di KLCC pulak AbamKie..
      menarik besarrr hehe..

      Delete
  7. tak sempat nk tgk vlog lg.. heheh

    ReplyDelete
  8. Niceee sangat video n CT❤️
    Tak pernah guna Splice nanti nak try gunalah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you Husniey.. masih terkial2 sbb jarang edit
      guna phone. jari gemok pulak tu hehe..

      Delete
  9. Tak pernah shida berkunjung ke tempat mcm ni..one day blh pi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe dah clear covid ni nanti boleh pergi =)

      Delete
  10. tunggu ade anak nti bole g jenjalan sini..haha yela masa mak nya xberpeluang pegi..hrp masa tu kes virus ni da bkurang..rindu nak jenjalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. eehe kitorang pergi tua tua belaka takdak anak2 hehe..
      pun dah excited macam budak2..

      Delete
  11. Menariknya tempat ni.
    Ikan pari tu buat masak asam pedas, best

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe gemok2 ikan parinya Wak.. besar tu kena
      masak dalam kawah gamaknya kenduri ramai2..

      Delete
  12. Wow Siti, masih cantik dan menarik suasana di Aquaria KLCC.
    Sesekali tengok hidupan laut live depan mata hilang stress.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi sebab festime pergi tak tahu dulu keadaan macam mana..
      tapi yes kemas cantik tersusun..

      Delete
  13. aah menarik la video ni..cntik jeee

    ReplyDelete
  14. bestnye.....lepak lepak cni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali kan seronok pergi tempat cemni..
      lupa kejap diri da dewasa hee pi macam kanak2..

      Delete
  15. menarik tempatnya. inshaAllah ada rezeki bolela singgah jalan2 kesana

    ReplyDelete
  16. Penyu tu...wow! Cantik sangat!

    ReplyDelete
  17. Bila tengok video ni rindu pulak nak ke aquaria..ni time pkpb ke? masa iena pergi dlu penuh gile..ni nampak ada ruang jugak hehe tp masa iena pergi sebelum Covid dtg Malaysia la hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyaa time PKPB pun ramai orang yang amat.. ada point2 jnuh tnggu sebab nak bergambar. maybe lengang sikit sbb Aquaria limit orang blh masuk..

      Delete
  18. Guna splice? Cantik jugak hasil dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa saya guna Splice. gabung sikit dengan imovie..

      Delete
  19. jelas videography ni. Best tengok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sisturrrr tapi masih banyak kena belajar..
      skill picisan ehee..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.