Penuh Gambar Makanan Dalam Phone - Sayang Nak Delete | SITI.YANG.MENAIP

Penuh Gambar Makanan Dalam Phone - Sayang Nak Delete

/
60 Comments
December 17, 2020
Aku yakin dalam phone kita semua mesti penuh gambar-gambar makanan kan ? Asal pergi makan ke masak ke mesti ambil gambar. Niat nak buat entry tapi itulah tak rajin jadi lama-lama penuh. Aku scroll gallery tengok oiii banyak gambar makanan.. Nak delete sayang jadi aku simpan sinilah buat kenangan. Hahaha boleh gitu ? Ini antara kompilasi gambar-gambar makanan yang memenuhi space phone aku. Dahlah space kecil jadi kenalah reduce gambar-gambar untuk keperluan lain. Tak ingat dah berapa lama simpan ada yang lama ada yang baru. Ada yang home cooked ada yang makan diluar ehhh.. Macam-macamlah. semua aku nak letak sini sebab memang nak kasi clear phone. Legaaa bila dah transfer..

By Azie - Kari ikan, kacang botol goreng dan ulam.
Aku selalu sediakan sayur saja..

By Azie - Tomyam putih dan telur dadar.

Sambal telur pecah dan ikan goreng !! Buah jangan lupa.

Sambal sotong dan sayur campur !! Ehhh sendiri pula telan air liur.

Ini time aku rajin. Aglio Olio campak-campak janji sedap.

First time cuba masak kari ikan sendiri. Hahaha.. Bolehlah nak makan..

Udang butter first time buat sendiri during PKP.
Okay ini kebanggaan huhu..

Buat sikit first try.. Lepas tu anak-anak buah request lagi..
Khas untuk korang nak dua mangkuk hahaha..

Seafood yang bercangkerang aku makan Kerang dan Lala saja..
Terimala Lala masak campak-campak apa ada di dapur.


Lepas PKP lepak Eid Korean Restaurant dengan students.

That one day aku lepak Nu Sentral, layan 4Fingers for the first time.

Chicken Chop & Otak-Otak at Chillex Cafe, Seri Iskandar.

Mango shaved ice with fruits and marshmallow.

Wajib lepak Sushi King waktu Bonanza.

Dimsum-ing session at Dolly Dimsum.

Sushi sedap at Nippon Sushi Bangi.

Nippon Sushi Bangi.

Burger at Big Mouth Republic Sungai Petani.

Nasi Daging Utara ni di R&R Tapah kalau tak silap..

Ohooohoi !! Favourite place - De Pauh Garden Seberang Perai.

Mykori with MamiZ lepas habis PKP fasa 1. Sedapnya melon !!

Apam beras gebus !! Warna saja lain rasa sama.

Sebelum tinggal Penang, singgah Juru makan dulu.

Dolly Dimsum lagi - ni dengan orang lain lepas PKP. Aiyaaa..

Chicken and lamb skewers di Salam Noodles Cyberjaya.
Sebiji rasa macam skewers di China. Sedap !!

Mee Tarik Salam Noodles. Prefer Mee Tarik Warisan lagi..

Satar sedap di Teras Jernang Bangi.

Sushi King session with KNana di Mitsui Sepang.

Nasi Arab Rizq Bistro Taman Pekaka Nibong Tebal.

Mykori lagi dengan anak-anak buah. Saja bawa jenjalan.

Mee Tarik session dengan MamiZ.

Kek Rose Lychee Secret Recipe !! Sedap !!

Secret Recipe session dengan FarahK dan Azie.

My favourite Mee Kari from Secret Recipe.

Lagi-lagi Secret Recipe. Isk isk isk..

Creamy pasta at Coffe Bean.

Kerabu maggi tak ingat kat mana.. Hahaha..

Pulut mangga !! Alamak teringat ni sedapnya.

Mee Udang Pulau Sayak.

Tudia haih.. Ada lagi sebenarnya ni nanti aku tambah. Share yang ni dulu tak larat nak copy dari phone. Yang mana sedap lulus di tekak aku.. Aku share. Yang mana krik krik aku cuba makan memang aku tak kongsikan.



You may also like

60 comments:

  1. Betul...asal sayang delete gambar...hantar masuk blog. Barulah lega nak delete

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tengok folder gmbar2 adoi pening.. banyaknya..
      kadang tu gambar2 entah apa2 pun ada hahah..

      Delete
  2. laparrrr.....bestnya tengok makanan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kena tengok time lepas makan.. kurang
      rasa lapar itu hehe..

      Delete
  3. Lama tak makan dimsum, sejak pkp belum lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti line da lebih clear xdak PKP mari berdimsum hehe..

      Delete
  4. Nmpknya nk kena clearkn jugk gmbar dlm phone ni, penuh jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sesekali kena juga clearkan Timm..
      kalau tak memang penuh gitu laaa nampaknya..

      Delete
  5. sedap2 nya..terlioq sudah..MyKori..dolly dimsum..

    ReplyDelete
  6. Hahaha kan! Lagi 1 gambar anak.. penuh fon

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe yang ada anak2 mmg penuh gambar anak juga..
      saya xdak anak.. gambar makanan jela hehe..

      Delete
  7. Syurga makanan.. Tengok pulak malam-malam ni. Terliur! Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe jangan marah naaa.. kena telan air liur banyak2..

      Delete
  8. Sedap-sedap semuanya turrr....fuh cheq pun, penuh dengan gambaq makanan dalam smatpon ni. Nak kena gigih delete jugak nih ๐Ÿ˜‚

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe itula pasai.. stiap kali makan je amek gambar kan..
      penuh dah phone tak buat2 entry juga..

      Delete
  9. hoi... dah la orang belum sarapan lagi, terus jadi lapar peringkat gaban. ok lah, pi kantin jap...

    ReplyDelete
  10. Alamak, mengundang betul la bukak entry ni. Hahahah. Pantang ada perkataan makanan, laju je nak tekan. Pastu kecur liur. Padan muka sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sendiri upload pun terasa seksa juga ni..
      dan dan rasa lapaq dahla tak makan lagi hehe..

      Delete
  11. Kenyang tengok entry Siti hari ni haha...
    Akk bila dah post di blog, cepat2 delete gambar kat phone.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe bestnya kalau tngk gambar kita terus kenyang kan.. senang hati gitu bestnya hehe.. memang nak delete dan transfer tapi keje asyik bertunda jadila gitu..

      Delete
  12. WOW BANYAKNYA PIC SIMPAN SAJALAH TI

    ReplyDelete
    Replies
    1. tamau simpan Kak PI.. upload sini semua sekali
      senang.. then delete buat berat phone hehe..

      Delete
  13. Aduhaii semua makanan sedap sedap ni..terliur kita.
    betul, setuju sangat dalam phone banyak gambar makanan. tapi biasanya saya transfer dalam pc siap siap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya selalu je connect dengan laptop tapi malasnyaa lahai.. lepas tu da transfer pun nanti tak buat2 apa makin lama makin banyak. lagi kronik hehe..

      Delete
  14. as a food lovers, I literally can relate. Btw, all of em make me starving now huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe look at food pictures memang menyeksakan..

      Delete
  15. setuju sangat...akak pun banyak betul gambar dalam fon..tiap hari transfer ke dropbox tapi belum tentu akan masuk blog..kadang2 peram sampai dah tak rasa perlu update, haa move ke recycle bin lak dari laptop..hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kadang2 ke dropbox jugak tapi usually gmbr jalan2 yg lagi penting untuk diselamatkan saja kesana. kalau gambar makanan ni mmg peram dalam fon. xpun hntar ke laptop tp itula lama2 kalau x guna berat laptop pulak..

      Delete
  16. waduh sedap-sedap semuanya. Kalau lah dengan tenguk gambar boleh kenyang kan best tak yah pi cari tempat yang CT makan. hehehehe Tapi akak tertarik satay kat de pauh garden nampak besar sataynya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha itula kalau dengan tengok gambar boleh kenyang..
      kitala yang paling happy yee dak hehe..

      Delete
  17. Gambar sushi mengoda sungguh na..... samalah dengan akak...penuh gambar makanan dalam phone.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh memang normal tu penuh gambar makanan dalam fon..

      Delete
  18. Samalah akak pun. Tangkap gambar dulu baru makan. Berangan nak buat entry tapi sampai ke sudah tak buat. Nanti kita gi makan mi tarik sesama nak. Lama tak makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itula tuuu semangat dan angan2 tu konon rajin la nak update blog kan. nan hadooo.. terperam sampai jadi jeruk dalam fon. ayuh kak jom.. mari melepak..

      Delete
  19. lapar pulak rasanya tengok semua makanan tu

    ReplyDelete
  20. samalah iena punya phone pun banyak gambar makanan and video . Citer nya nak update blog tapi asyik sibuk keje je huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi kalau ada yang hakiki kita dulukan kerja itu..
      memang niat nak share kat blog terbantut je sebab malas hehe..

      Delete
  21. apa ekk nak komen?
    hmmmmm...
    lapar!!!! gila best semua makanan yg dimakan.
    aida tak rasa makanan aida beberapa minggu yg lepas sebegitu best, siti :) ha ha ha ha
    dok masak kat rumah aje.
    lama giler tak makan luar nih!
    rinduuuuuuu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ini hasil simpanan gambar2 mungkin journey setahun lebih ?? bukan seminggu hahaha.. tak adalah makan semua ni dalam seminggu. saya pun sejak PKP Selangor memang makan dirumah saja..

      Delete
  22. Makan time hujan memang best ni.

    ReplyDelete
  23. TU DIAAA KEMAIN MAKANAN SEMUA ^,^

    ReplyDelete
  24. sama laa kita, delete2.. penuh balik... suka benor amik gambo..tp xguna untuk apa pun..huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha betul2.. tapi sayang la nak delete. nak transfer
      pun tamau sbb nnt tak guna pun.. tu letak sini..

      Delete
  25. kalau phone saya pun penuh gmbar makanan tak pun kucing

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe normal kan gitu ? cuma kadang2 pening sbb bnyak
      sngt gambarnya sampai xdak space..

      Delete
  26. laa kenapa x transfer simpan dalam external hardisk ke apa? menyesal wehh kalo henfon hilang ke kene curi ke., huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau gambar makanan ni x simpan Wak.. banyak nau..
      gambar2 lain simpan dalam external.. itu mraung kalau hilang..

      Delete
  27. meriah tu..mcm2 makanan..lapar trus ...yummyy belaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe itula asyik pergi makan je kejenya sampai penuh gambar makanan je.. rimas tngk sampai penuh phone..

      Delete
  28. Tu dia gambar makanan dia. Hihi sama la dgn mama byk betul gambar makanan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahah sekali pergi makan jeee berbelas amek gambar..
      itu yang habis penuh dengan makanan je..

      Delete
  29. perangai org pompuan mmg mcm ni agaknya hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha betul2.. eleh lelaki pun sama je ada cemni..
      sebelum makan pakat amek gambar dulu..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.