Selamat Tahun Baru 2021 | Happy New Year | SITI.YANG.MENAIP

Selamat Tahun Baru 2021 | Happy New Year

/
64 Comments
January 01, 2021


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Muka surat pertama tahun baru 2021 kini dibuka.. Alhamdulillah syukur atas nikmat dariNya yang tak pernah putus buat kita semua. Selamat tahun baru diucapkan dan semoga dengan ini, didoakan juga kebahagiaan dan kesenangan dunia akhirat buat semua. Let us all pray that this 2021 will be a year with peace, happiness and abundance of all. May Allah SWT bless us all, always. Semoga kita semua dikurniakan rezeki melimpah ruah dan kesihatan yang berpanjangan. Sekiranya ada diantara kita yang sedang diuji, didoakan semoga dipermudahkan segala urusan dan diberikan kekuatan. Andai ada yang sedang jatuh, didoakan semoga tabah untuk kembali berdiri. Insyallah.. Semoga hari-hari mendatang kita semua dipenuhi dengan perkara yang baik-baik saja. Tak mahu cerita tentang azam tahun baru sebab jujurnya aku tak set apa-apa goals atau targets lagi yang khas bagi tahun baru ini. Mungkin semua azam tahun-tahun lepas yang kecundang di tengah jalan akan dibawa ke tahun baru dan berusaha untuk dicapai. Banyak yang terkandas dan aku sedang berusaha nak merealisasikan satu per satu - slow progress is better than no progress. Mari kita semua sama-sama tabah mengharungi ujian pandemic yang masih belum selesai ini. Sakit jatuh kita marilah sama-sama kita sokong dan bantu diantara satu sama lain. Dah tahun 2021 kan.. Harapnya pemikiran kita juga semakin matang seiring usia dan tindakan kita juga semakin waras kena pada gayanya. Pastinya tahun baru 2021 akan lebih mencabar dan sudah tentu juga akan ada ups and downs yang tersendiri. Itulah pahit manis rencah kehidupan. Apa-apa pun.. Ayuh !! Let's make this 2021 a better year for everyone. 

No one can go back and and make a brand new start..
but everyone can start from now and make a brand new ending !!

Jaga hati jaga iman jaga diri. 

SALAM TAHUN BARU 2021 | HAPPY NEW YEAR

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

64 comments:

  1. Sama takde azam tahun baru. Hehe. Ada juga hendak buat sesuatu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tamau ada azam sebab yang lepas2 banyak tak tercapai.. baik usahakan yang tu dulu baru brangan azam baru..

      Delete
  2. selamat tahun baru 2021 siti..:)

    ReplyDelete
  3. Selamat tahun baru untuk Siti sekeluarga.. Aamiin.. semoga kita semua semakin tabah dalam dugaan hidup ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat tahun baru 2021 kak.. ameen mudah2an dipermudahkan segalanya untuk kita segala urusan dan dugaan =)

      Delete
  4. Selamat tahun baru siti. Akak pun takde azam. 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mari kita usahakan azam tahun2 lepas yaa..

      Delete
  5. Happy new year siti semoga tahun 2021 lebih maniss

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy new year Mama..
      ameen mudah2an buat kita semua =)

      Delete
  6. Selamat Tahun Baharu Siti

    ReplyDelete
  7. I love that last bit of the post.
    Happy New Year and may 2021 be better than 2020.

    ReplyDelete
    Replies
    1. i curik somewhere on the net hehehh..
      happy new year too dear.. ameen mudah2an lebih baik hendaknya..

      Delete
  8. Selamat tahun baru Siti..

    ReplyDelete
  9. happy new year dear, hope for a better year :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy new year too dear..
      mudah2an a better year for all..

      Delete
  10. Happy new year. Samalah, tahu ni tak set goals lagi. Harap yang indah indah je tahun 2021. Penat sudah dengan 2020. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy new year sisturr.. benar. nak doa yg baik2 saja semoga Allah hadirkan buat kita semua.. sambil usaha untuk capai goals lepas..

      Delete
    2. Semoga doa kita semua dimakbulkan oleh Allah..Aaaminn...

      Delete
    3. insyallah mudah-mudahan =)

      Delete
  11. Selamat tahun baru Siti. May 2021 bring us more prosperity and happiness. Hoping 2021 to be filled with lots of love.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ameen ya rabb mudah2an Allah SWT makbulkan doa-doa kita..

      Delete
  12. hi, jemput singgah blog, especially kalau berminat nak tambah pendapatan dengan Jamu Tun Teja. Terima kasih =)

    https://241107hh.blogspot.com/2021/01/slip-gaji-yang-sah.html

    ReplyDelete
  13. selamat tahun baru siti

    ReplyDelete
  14. selamat tahun baru sweetest sis everr!! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. aauuuwwh ur such a sweetheart.. thank you darl..
      you too okay.. selamat tahun baru =)

      Delete
  15. Heppy new year SYM ❤️❤️❤️

    ReplyDelete
  16. Aaamiin. Semuga Allah memakbulkan doa siti. Selamat tahun baru. Semuga tahun 2021 Allah mempermudahkan urusan kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ameen ya rabb mudah-mudahan semoga semua doa kita dimakbulkan. selamat tahun baru kak.. semoga yang indah-indah saja 2021 ni..

      Delete
  17. Happy New Year Siti. Semoga semua wishlist siti tercapai tahun ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ameen ya rabb mudah2an.. salam tahun baru too =)

      Delete
  18. selamat tahun baru 2021 cik siti tuuh.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat tahun baru 2021 jugakkk untuk Wak tuuuuh hehe..

      Delete
  19. aa..suka sangat quote last tu...selamat tahun baru 2021 siti!

    jangan lupa tinggalkan alamat dan no tel kat link ni ya: https://www.sunahsukasakura.com/2021/01/top-10-commentators-2020-blog-sunah.html

    ReplyDelete
  20. happy new year 2021..thn br masih lg work from home smoga cpt la dpt masuk opis

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga tahun 2021 ni kita semua kembali hidup normal..
      kena banyak sabar kan ujian kali ni..

      Delete
  21. selamat tahun baru jugak ct.. semoga baik2 saja tahun ni

    ReplyDelete
  22. selamat tahun baru..semoga dipermudahkan urusan

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam tahun baru kak.. ameen mudah2an..
      untuk kita semua semoga dipermudahkan urusan..

      Delete
  23. selamat tahun baru cik SYM.. semoga tercapai semua impian di tahun 2021 ni ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.. selamat tahun baru juga yaa..
      sama2 kita capai segala impian kita insyallah..

      Delete
  24. selamat thn baru 2021... #StaySafe #JagaDiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat tahun baru too Kak Anies..
      u too k.. take care =)

      Delete
  25. Selamat tahun baru 2021 Siti..
    Semoga semuanya baik-baik sahaja tahun ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ameen ya rabb mudah2an.. untuk kita semua =)

      Delete
  26. Happy new year Siti Masih x terlambat nak wish kan

    ReplyDelete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.